Sirop de artar 500ml
Livrare gratuita in RO peste 250 lei
Livram si in Easybox
Descriere
Sirop de artar canadian
Siropul de artar este unul din cei 4 indulcitori naturali (Siropul de artar, Stevia rebaudiana, Xylitolul, Siropul de agave) care pot inlocui zaharul
Siropul de artar contine antioxidanti si nutrienti valorosi la fel ca si mierea, insa spre deosebire de aceasta, rezista la temperaturi ridicate si se poate folosi la prepararea prajiturilor.
Siropul de artar are o putere de indulcire mai mare decat a zaharului si aduce un aport caloric mai mic. In ciuda gustului sau remarcabil si a compusilor benefici, siropul de artar este constituit in proportie de 70% din zaharoza, prin urmare are un indice glicemic relativ ridicat (65), apropiat de al zaharului brun (70), si este bine, la randul sau, sa fie consumat cu moderatie.
Artarul este un arbore rezistent, ce infloreste primavara inainte de a infrunzi, cu lemnul tare de culoare alba si frunze lucioase, despicate in cinci lobi lungi si ascutiti. Descoperit de triburile ameridiene cu mult inaintea colonistilor americani, siropul de artar a devenit o parte importanta din identitatea Canadei, frunza de artar fiind folosita ca simbol al Canadei inca din secolul 18, fiind reprezentata atat pe steagul tarii cat si pe monede.
Legenda spune ca siropul de artar a fost descoperit intamplator de o femeie din tribul indian Iroquois. Se spune ca la plecarea la o vanatoare, sotul ei a smuls toporisca tomahawk din copacul in care o infipsese cu o seara inainte. Un lichid a inceput sa picure din locul unde fusese infipt toporul. A doua zi, femeia a observat ca vasul din scoarta de mesteacan aflat intamplator la poalele copacului se umpluse cu un lichid si crezand ca este apa, l-a folosit la gatit. Rezultatul a fost o mancare dulce, dar delicioasa si foarte apreciata de sotul ei.
Siropul de artar se obtine prin fierberea sevei copacului, recoltata numai într-o anumita perioada a anului, de la sfarsitul lunii februarie pana la jumatatea lunii aprilie. Dintre numeroasele specii de artar, doar cateva sunt folosite pentru obtinerea acestei delicatese. Siropul de artar este o sursa excelenta de mangan si zinc, 13 grame de sirop de artar furnizand 22% din necesarul zilnic de mangan.
In functie de culoare, de data de recoltare a sevei si de gust, siropul de artar este clasificat in mai multe grade: A, B, C si D. Daca siropul de grad A are o culoare maronie relativ luminoasa si are o aroma fina, cel de grad C este inchis la culoare si are un gust puternic aromat. Siropul de grad D este cel mai inchis la culoare si are o aroma puternica de artar.
Asta pana nu demult, pentru ca acum se schimba modul in care se acorda gradele / categoriile la siropul de arta, dupa cum vedeti in poza de mai jos:
-------------------------------------------------------
Circula chiar si o dieta cu artar care a fost promovată de celebrităţi feminine din America.
Reteta de preparare a cocktail-lului cu care au tinut aceasta dieta este:
- 3l de apa
- 1 ceasca suc lamaie
- 1 ceasca sirop artar sau melasa
- 1 lingurita piper cayenne
Mod de intrebuintare: siropul de artar poate fi folosit ca indulcitor pentru cafea sau ceai, dand o savoare catifelata sau ca topping pentru vafe, clatite, placinte, dar poate fi folosit si ca parte componenta a unui sos pentru diverse preparate culinare.
Tara de provenienta: Canada
Ambalator: Madal Bal Kft, Ungaria
Produse similare:
Detalii
Alti clienti au vazut si
Ce spun clientii
Scrie-ti parerea si castiga puncte de loialitate in valoare de 1,00 RON.
Daca aveti sau credeti ca aveti afectiuni medicale sau suferiti vreo boala, adresati-va intai medicului dumneavoastra.
Important: Cititi cu atentie si in totalitate descrierea, eticheta si ambalajul produsului inainte de a-l utiliza!
Produsele pe baza de plante, suplimentele alimentare sau alte asemenea produse (denumite generic "produse naturiste") comercializate prin intermediul site-ului naturisti.ro sunt produse care se elibereaza fara prescriptie medicala. Efectele produselor variaza de la persoana la persoana in functie de stilul de viata, metabolism, varsta, stare de sanatate etc. De aceea trebuie sa cititi cu atentie toate informatiile prezentate pe cutiile sau prospectele acestor produse inainte de folosire, iar daca apar manifestari neplacute trebuie sa va adresati de urgenta medicului.
Va incurajam sa traiti sanatos, sa adoptati un stil de viata armonios, cu o dieta echilibrata, bogata in fructe si legume proaspete, o cantitate suficienta de apa, cu activitate fizica si atitudine pozitiva. Eforturile dumneavostra vor fi rasplatite cu siguranta de starea de sanatate excelenta pe care v-o dorim.
Produsele non-alimentare si serviciile comercializate pe naturisti.ro, beneficiaza de certificate de calitate si garantie, in conformitate cu legislatia in vigoare si cu politicile comerciale ale producatorului sau importatorului.
*Nota: Echipa naturisti.ro face eforturi permanente pentru a pastra acuratetea informatiilor din acest site. Uneori acestea pot contine inadvertente. Pozele prezentate pe site au un caracter informativ si nu creeaza obligatii contractuale. Unele specificatii sau pretul pot fi modificate de catre producator fara preaviz sau pot contine erori de operare.
Ofertele prezenate in acest website sunt valabile in limita stocului disponibil!